Redskaber og behandlingstyper
Fysiurgisk massage; massage af muskler og blødgøring af bindevæv
Blid ledmanipulation; fysisk & energetisk
Kraniosakral-terapi
Bindevævsmassage
Energetisk healing, stabilisering og frigørelse af ophobet energi
Telepati/intuitiv tilgang
Basal ernæringsvejledning og konsultation
Vejledning & brug af plantebaserede emner til forebyggelse af problemer af mental og fysisk art
Råd og vejledning indenfor adfærd i kombination med anden behandling
Jeg arbejder udfra en helhedsbaseret tankegang, og jeg vil derfor altid gøre brug af alle de metoder jeg har i hver enkelt behandling – i forhold til hvad der skønnes rigtigt for på bedst mulig måde at løse udfordringerne.
Du kan booke tid til følgende behandlingstyper:
- Kropsterapi. Rettet mod alle hunde uanset alder. Kropsterapi tjener som behandling både når der er kendte problemer, tilbagevendende problemer, god forebyggelse for seniorhunden, hunde med gigtproblemer, konkurrencehunden og ikke mindst som vedligehold og forebyggelse.
- Kropsterapi m. ernæringsmæssig sparring. Har din hund udfordringer med pels, hud, sår, immunsystem, mave og er du i tvivl om hvorvidt en holistisk tilgang vil kunne bidrage med forbedringer kan denne behandling være noget for dig. Behandlingen kan efterfølges af en ernæringsvejledning hvis du vælger det.
- Ernæringsvejledning med plan; heri er ingen fysisk behandling. Foregår pr. mail.
- Efterfødselsbehandling & stabilisering af hvalpen indenfor dens første 4 leveuger (optimalt)
Derudover tilbyder jeg diverse indenfor
- Tematimer og foredrag
Scroll ned og læs mere.
For bookning af behandling i klinikken hos mig eller på lokation ude i landet: http://www.onlinebooq.sysvad.dk
Kropsterapi; fysiurgisk vurdering og behandling

Hvis man skal kunne bevæge sig frit og uden besvær eller smerter er det nødvendigt at der dels er fri bevægelighed på alle led, at muskler og bindevæv ikke begrænser bevægeligheden fordi noget gør ondt & at der ikke er energetiske blokeringer der forhindrer at energi og flow kan bevæge sig frit gennem kroppen.
Kroppen er så viseligt konstrueret at hvis noget gør ondt eller på anden måde føles belastet, så gør vi naturligt hvad vi kan for at aflaste det pågældende område, og det samme gør sig gældende for hunden. Det skaber overbelastninger andre steder i kroppen.
Nogle gange opdager vi problemet fordi hunden ændrer adfærd; bliver kort for hovedet og virker irriteret, pludselig er reaktiv overfor hunde eller mennesker, kløer sig udtalt bag skulderbladet eller i lysken, ikke længere vil hoppe op, pludselig foretrækker pasgang, ikke sætter/lægger sig/rejser sig på kommando lige så villigt som vi ved den kan, ikke længere gider gå ture, bliver duknakket, ikke kan “stilles” til udstilling, piber/skriger ved bevægelser, vælger leg med andre fra, strækker sig udtalt, har problemer med at finde ro, sover langt mere end den plejer, vælger samvær fra, pludselig begynder at ødelægge ting ……eller bliver decideret urent gående eller halt på et eller flere ben.
Disse ting kan alle være signaler om at noget ikke er som det plejer; at hunden oplever begrænsninger og nu udviser symptomer herpå.
“Abby´s pludselige trang til at splitte ting ad når hun var alene forsvandt efter en enkelt behandling. Det vi troede var en akut opstået seperationsangst var i virkeligheden fysisk irritation der gjorde svært for hende at finde ro – istedet gik hun amok på alt indenfor rækkevidde og blev bare des mere stresset”
— Merete
En kropsterapeutisk behandling vil tage udgangspunkt i hvad du oplever af problematikker og hvad jeg ser og fornemmer. Jeg bruger tid til at at hilse ordentligt på hunden og lytte til hvad din oplevelse er. Når hunden er “landet” laver jeg en grundig scanning af hunden og afdækker problemerne. Jeg behandler det fundne og sammen lægger vi en plan for behandlingsforløb afhængig af hvad status er efter behandlingen. Jeg henviser til dyrlægemæssig vurdering, diagnosticering og behandling når jeg vurderer det nødvendigt.
Behandlingsmetoder
En normal behandling vil altid rumme elementer af de behandlingsformer jeg vurderer vil have den største effekt; herunder massage, blid ledmobilisering – både energetisk og manipulativt, bindevævsterapi, kraniosakralterapi, RAH og energetisk healing samt telepati/intuitiv forståelse af hunden.
Når behandlingen er forbi anbefaler jeg at hunden får 2-3 dage i fornuftig ro; hvilket betyder ingen leg med andre hunde, ingen fri ræsen omkring & ingen fysisk krævende træning. Kroppen skal have tid til at “lande” og de ændringer behandlingen skaber af øget bevægelighed led- og muskelmæssigt kan medvirke til at hunden ikke har fuld kontrol over bevægelser i “yderstillinger” en dags tid eller 2.
Alle hunde har gavn af årlige kropsterapeutiske behandlinger og tjek ups for at sikre at ubalancer og ustabile dele opdages i tide.
Holistisk helhedsbehandling
En holistisk helhedsbehandling rummer både en fuld kropsterapi samt ernæringskonsultation ( læs mere nedenfor).
Denne behandling retter sig mod hunde som har sundhedsmæssige & adfærdsmæssige problemer så som problemer med hud og pelsproblemer, kløe, overvægtige, uro, angst, mgl energi til at yde ect.
Efter behandlingen udarbejder jeg en plan som jeg sender til dig. Den kan rumme foderskift, opstart af diverse tilskud, urter og adfærdsmæssige tilretninger.
I tiden efter behandlingen skal vi være i tæt kontakt i forhold til status, således jeg har mulighed for at justere og rette til – for at sikre det bedst mulige udfald.
Det eneste det kræver af dig er dit engagement i forhold til at ændre på de ting og de vaner som kan være med til at vedligeholde problemerne.
Vi skal give tid til at ændringerne kan ske, der er ingen quick-fixes når der er ubalance i systemerne, så du skal have tålmodighed.
Konsultationen består af: Kropsterapi & Vurdering af den ernæringsmæssige tilstand/problemstillinger, inddragelse af resultater fra dyrlægen, vurdering af nuværende foder og tilskud incl skriftlig ernæringsvejledning og vejledning pr mail i en 3. mdr periode efterfølgende.
Ernæringskonsultation
De første symptomer jeg ser på ernæringsmæssige problemstillinger er ofte stressrelateret adfærd, inaktivitet, manglende evne til at præstere samt problemer med immunsystemet; dårlig og manglende pelssætning, fedtet hud, tendens til “hotspots”, dårlig opheling af sår, øreproblemer, begyndende og udtalt kløe ect.
I mange tilfælde har problemet stået på over længere tid og ofte har hunden været gennem behandling hos dyrlægen som har haft effekt, men ikke effekt på sigt.
Den rette ernæring er for mig grundlaget for normal funktion i alle fysiologiske systemer, og hvis det fundament ikke er iorden, ja så koster det over tid; bl.a. med de ovenfor beskrevne symptomer på et immun og nerve-system som ikke fungerer optimalt.
En del af disse problematikker kan man rette op på med korrekt basal ernæring og specifikke kosttilskud. Det behøver ikke koste mange penge at rette op på ernæringen for hunden. Det handler i høj grad om almindelig sund fornuft.
I nogle tilfælde, og hvis tilstanden for hunden er medicinsk behandlingskrævende henviser jeg til egen eller specifik dyrlæge.
På en ernæringsvurdering vil jeg vurdere tilstanden på hundens pels og hud, evt problemstillinger og tale med dig om hvad du ser og oplever. Jeg laver en vurdering af det du fodrer din hund med og kommer med mit bud på en plan for en ernæringsmæssig ændring samt vejledning i forhold til generel styrkelse af immunsystemet – alt på skrift.
Konsultationen består af: Vurdering af den ernæringsmæssige tilstand/problemstillinger, inddragelse af resultater fra dyrlægen, vurdering af nuværende foder og tilskud incl skriftlig ernæringsvejledning og vejledning pr mail i en 3. mdr periode efterfølgende.
Efterfødselsbehandling & stabilisering - velkommen til livet
Min anbefaling er at tjekke og behandle hvalpene omkring deres 3. leve uge i dit hjem, tidspunkt varierer fra race til race – men omkring 3. leveuge er en fin rettesnor.
Opblokning, ve-perioden og fødslen er hård for en del hvalpe. Det betyder at de kan komme til verden i fysisk ubalance, med afklemninger af nervebanerne i det perifere nervesystem. Det betyder at væv og organer kan være i risiko for ikke at være i stand til at fungere korrekt.
Det er ikke nødvendigvis noget du bemærker, men humane studier har eksempelvis vist at blot en 5 % afklemning af de nerver som for eksempelvis betjener maven og fordøjelsessystemet nedsætter funktionen ret markant – og det får fysiologiske følger på sigt. Ofte vil man aldrig lede efter årsagen det rigtige sted, hvorfor årsagen ikke bliver løst, og man må nøjes med at symptombehandle.
Derfor
– OG fordi muskler og væv der ikke får den rette nervemæssige “lightning” ikke vil kunne fungere optimalt, OG at smerter i forbindelses med låsninger i skelettet kan gøre så ondt at det forhindrer en i at udvikle sig optimalt
– anbefaler jeg at alle hvalpe der kommer til verden bør gennemgå et grundigt tjek og behandles for de udfordringer fødslen kan have ført med sig.
Behandlingen foregår altid i hvalpens eget hjem og koster 200,- kr pr hvalp eksl. kørsel.
Ikke sjældent oplever jeg hvalpe som markant ændrer karakter og bevægemønstre efter en behandling; ofte har de pågældende hvalpe svært ved at finde ro og hvile, svært ved at sove, de skiller sig ud fra flokken i forhold til at komme på benene og være aktive, eller de er overaktive og larmende/klynkende.
Jeg genbehandler hvalpetjekkede hvalpe til rabatpris når de er flyttet hjemmefra – inden den fylder 6 mdr.
Herefter anbefaler jeg løbende tjek, hver 4-6 mdr. mens hvalpen vokser.
For bookning af hvalpetjek – kontakt mig, og gerne når tæven er parret – ellers kan tiderne være begrænsede.
Foredrag & tematimer
Jeg tager meget gerne ud og gør mit til at du som hundeejer får et mere funderet grundlag for at træffe beslutninger på din hunds vegne. Hvorvidt I er mange eller få er ikke vigtigt.
Ideer til emner:
- Hvordan spotter jeg at hunden har problemer der kræver behandling
- Hvordan ved jeg hvad jeg skal fodre min hund med
- Hvordan gennemskuer jeg ingredienslisten på foder-sækken
- Basal-ernæring, hvad vil det sige at fodre “rigtigt”
- Hvordan hænger ernæring og adfærd sammen
Tag kontakt til mig hvis du har en ide eller et specifikt behov du gerne vil skabe spot på.
Pris og varighed afhænger af emne og antal deltagere – tag kontakt og hør nærmere.
Jeg har for nylig været til hvalpe-samling hos en opdrætter til det årlige hvalpetræf hvor emnet var bevægelser og hvordan spotter vi problemer. Det gav rigtig god mening for ejerne, i et lille trygt forum at overvære en klinisk gennemgang og behandling, at se og vurdere bevægelserne før og efter, at tale om bygning, muskulatur, hvad må hvalpen, hvornår og hvormeget, er sele bedre end halsbånd og hvilken sele er bedst……. samt alle de andre spørgsmål der trænger sig på i livet med hundehvalp og unghund.