De første symptomer jeg ser på ernæringsmæssige problemstillinger er ofte stressrelateret adfærd, inaktivitet, manglende evne til at præstere samt problemer med immunsystemet; dårlig og manglende pelssætning, fedtet hud, tendens til “hotspots”, dårlig opheling af sår, øreproblemer, begyndende og udtalt kløe ect.
I mange tilfælde har problemet stået på over længere tid og ofte har hunden været gennem behandling hos dyrlægen som har haft effekt, men ikke effekt på sigt.
Den rette ernæring er for mig grundlaget for normal funktion i alle fysiologiske systemer, og hvis det fundament ikke er iorden, ja så koster det over tid; bl.a. med de ovenfor beskrevne symptomer på et immun og nerve-system som ikke fungerer optimalt.
En del af disse problematikker kan man rette op på med korrekt basal ernæring og specifikke kosttilskud. Hvilke og hvor meget der er nødvendigt at ændre på er afhængig af udfordringernes art.
Optimalt set vil jeg altid se hunden og gå i dialog med dig som ejer, så jeg anbefaler altid at inkludere en kropsterapi i behandlingsplanen et eller andet sted undervejs, hvis ikke hunden får sin kropsterapi andet steds. Denne plan udarbejdes på baggrund af et skema som jeg tilsender dig. Herigennem indsamler jeg de informationer jeg finder vigtige for udfordringen hvorefter jeg udarbejder en plan som tilsendes dig som pdf.fil.
Planen rummer ofte foderskift, opstart af diverse tilskud, urter og adfærdsmæssige tilretninger.
I tiden efter du har startet ændringerne op skal vi være i kontakt i forhold til status, således jeg har mulighed for at justere og rette til – for at sikre det bedst mulige udfald.
Det vigtigste i et sådan forløb er dit absolutte engagement i forhold til at ændre på de ting og de vaner som kan være med til at vedligeholde problemerne. Som hovedregel skal du give det 1 år, da ubalancer, -afhængig af graden – tager lang tid for kroppen at rette op på. Der er INGEN quick-fixes. Har du ikke tålmodigheden kommer du som udgangspunkt ikke i mål. Tiden er den vigtigste medspiller.
I nogle tilfælde, og hvis tilstanden for hunden er medicinsk behandlingskrævende henviser jeg til egen eller specifik dyrlæge.
Konsultationen består af: Vurdering af den ernæringsmæssige tilstand/problemstillinger på baggrund af uddybende spørgeskema, inddragelse af resultater & vurderinger fra dyrlægen hvis sådanne er lavet, vurdering af nuværende foder og tilskud, skriftlig ernæringsvejledning samt afklarende vejledning pr mail i en 2. mdr periode efterfølgende.